In witbier gestoofde riblappen met broccoli en rozijntjes

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Kruid de riblappen met zout en peper en smeer in met de mosterd.
  2. Verwarm in een braadpan de zonnebloemolie en bak het vlees om en om tot het mooi gekleurd is. Voeg de tijm toe en blus af met het bier.
  3. Breng het geheel aan de kook, laat 5 minuten pruttelen en voeg dan de runderfond toe.
  4. Breng het geheel opnieuw naar het kookpunt, draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat het geheel 3 uur zachtjes stoven.
  5. Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd in fijne roosjes.
  6. Blancheer de roosjes kort in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
  7. Voeg na 2 uur de rozijntjes toe aan het vlees, roer goed door de braadjus en neem nu ook de deksel weg, zodat de jus iets kan inkoken.
  8. Voeg 10 minuten voor het einde van de gaartijd de broccoliroosjes toe en laat nog even doortrekken in de jus.
  9. Serveer de gestoofde riblappen met zelfgemaakte frietjes, rijst of gekookte aardappels.

Ingrediënten

  • 1 kilogram riblappen
  • 2 flesjes witbier
  • 5 deciliter runderfond
  • 4 takjes tijm
  • 2 eetlepels gladde mosterd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 stuk broccoli
  • 3 eetlepels rozijnen
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept