Riblappen met paddenstoelen en rode port

/5
 

24 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 180 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de blokjes riblap rondom aan.
  2. Schep het vlees uit de pan en bak in het overgebleven bakvet de spekblokjes en ui in circa 4 minuten lichtbruin.
  3. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  4. Giet de wijn en de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
  5. Leg het vlees terug in de saus met de tijm en laurier en laat het met deksel op de pan op lage stand in circa 2,5 uur helemaal gaarstoven.
  6. Neem de stukken vlees uit de saus en zeef de saus.
  7. Voeg de paddenstoelen toe en kook de saus verder in tot de helft.
  8. Breng op smaak met zout en peper en bind eventueel met wat klontjes koude boter.
  9. Leg het vlees weer terug in de saus en warm nog even door.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 gram riblappen, in blokken
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 fles rode port (of rode wijn)
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 250 gram kastanjechampignons, schoongeveegd
  • Zout
  • 25 gram koude boter, in blokjes
  • Versgemalen peper

Zoek een recept

Snijtechniek

Ui snipperen