Geitenricotta met maanzaad en sesam

/5
 

0 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Pureer de bieslook met de olie en een snufje zout met een staafmixer helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan.
  2. Klop intussen de geitenkaas en ricotta met een mixer in een paar minuten tot een luchtige roomkaas. Breng op smaak met een vleugje (witte) peper.
  3. Meng het maan- en sesamzaad op een bord. Vorm met 2 dessertlepels quenelles van de kaas en schep ze door de zaadjes. Leg ze per 2 stuks op 4 borden.
  4. Giet de bieslookolie door een fijne zeef in een kommetje en druppel de groene olie op de borden. Garneer met sprieten bieslook en serveer met een cracker.

Ingrediënten

  • ½ bosje bieslook in stukjes gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gram ricotta
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • bieslook en/of (tuin)kers, om te garneren
  • dunne crackers, voor erbij

Benodigde materialen

Staafmixer, fijne zeef

Zoek een recept