Met ricotta en salie gevulde courgettes

/5
 

1 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 20 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd in de lengte een kapje van de courgette en schep het vruchtvlees er met een spits lepeltje uit. Zet dit apart.
  2. Dompel de courgettes 4 minuten in kokend water en laat ze omgekeerd uitlekken. Bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe, bak dit mee en laat het vocht verdampen. Laat iets afkoelen.
  4. Klop de eieren door de ricotta. Roer de kaas, tomaatjes, zout en versgemalen peper naar smaak en het afgekoelde sjalottenmengsel erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel.
  5. Zet de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  6. Smelt intussen de boter en stoof hierin de salieblaadjes. Verdeel ze voor het serveren over de courgettes. Lekker met vis, kip en vlees.

Variatie:

Vervang gedroogde tomaten eens door gehakte champignons.

Ingrediënten

  • 2 bolcourgettes of
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 6 gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
  • 25 gram boter
  • circa 12 blaadjes verse salie

Zoek een recept