Ricotta-mousse met witte chocolade en gekonfijte rode peper

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 240 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Breng de suiker met 200 ml water op een lage stand aan de kook tot de suiker volledig is opgelost, maar nog niet gaat verkleuren.
  2. Snijd intussen de pepers in dunne reepjes en verwijder de zaadjes.
  3. Voeg de schoongemaakte pepers toe aan het suikerwater en laat circa 20 minuten trekken op een lage stand.
  4. Verwarm de oven voor op 80ºC. Neem de stukjes peper uit de siroop en leg ze op de bakplaat.
  5. Laat de peper in de oven in circa 1,5 uur drogen. Laat daarna afkoelen buiten de oven.
  6. Klop in een kom de eidooier met de suiker geel en schuimig.
  7. Breng de melk tegen de kook aan en voeg dan al kloppend toe aan het eimengsel.
  8. Giet alles terug in de pan en laat de vla op een lage stand al roerend 2 minuten garen.
  9. Schep de chocolade in een kom en voeg al roerend de warme vla toe.
  10. Klop totdat alle chocolade is gesmolten en het geheel is afgekoeld.
  11. Roer de sinaasappelrasp en ricotta door de chocoladevla en verdeel over 4 glaasjes.
  12. Laat in de koelkast 2 uur opstijven.
  13. Garneer de mousse met de gekonfijte pepers en een muntblaadje.

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 2 rode pepers
  • voor de mousse:
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 ml volle melk
  • 150 gram gehakte witte chocolade
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • 200 gram losgeroerde ricotta
  • Muntblaadjes om te garneren

Benodigde materialen

bakplaat met bakpapier

Zoek een recept