Rijstpudding met kokosmelk en granaatappelsaus

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 160 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Breng de rijst in een pan met dikke bodem aan de kook met de kokosmelk, 50 ml water en een snufje zout.
  2. Zet de warmtebron daarna laag en kook de rijst afgedekt in circa 10 minuten gaar terwijl de gelatine in koud water wordt geweekt. Schep de rijst in een schaal en laat het afkoelen.
  3. Pureer voor de saus de mango met het limoensap, klop de granaatappelpitjes uit de vrucht en roer de granaatappel door de mangosaus.
  4. Zet vervolgens de saus in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en los de gelatine al roerend op in de warme melk maar laat het geheel niet meer koken.
  2. Klop de eierdooiers minimaal 3 minuten met de basterdsuiker, limoenrasp en het limoensap tot een lichtgeel en luchtig mengsel ontstaat. Klop de warme melk rustig erdoorheen en meng daarna ook de rijst er goed in mee.
  3. Klop in een andere brandschone kom met schone gardes de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel vervolgens het eiwit door het rijstmengsel.
  4. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet het rijstmengsel erin.
  5. Laat het geheel afkoelen en laat het dan afgedekt minimaal 2 uur verder opstijven in de koelkast.
  6. Serveer de rijstpudding met de mangosaus.

Tip:

  • Heb je alleen een puddingvorm van 1 liter? Bij dit recept kun je gewoon de hoeveelheden verdubbelen.

Ingrediënten

  • 100 gram witte rijst
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 75 ml melk
  • 2 gesplitste eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • Rasp en sap van ½ limoen
  • Voor de saus
  • 1 geschilde en in blokjes gesneden mango
  • Sap van ½ limoen
  • 1 gehalveerde granaatappel of frambozen

Benodigde materialen

Puddingvorm 0,5 liter

Zoek een recept