Risotto met garnalen en bieslook

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een lage stand in circa 5 minuten zacht.
  2. Voeg de rijst toe en roer door de olie.
  3. Giet 150 ml visbouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen.
  4. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na circa 20 minuten roeren is de risotto beetgaar.
  5. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de garnalen om en om in circa 5 minuten gaar.
  6. Schep ze samen met de bieslook door de risotto.

Tips:

  • Lekker met geraspte kaas
  • Deze risotto vormt een onverslaanbare ‘combinazione’ met de wijn Soave van Mastio della Loggia

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 300 gram risottorijst
  • 600 mililiter hete visbouillon
  • 400 gram grote gepelde garnalen

Zoek een recept

Risotto bereiden