Romig stoofpotje van riblappen met paddenstoelen

/5
 

12 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 150 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Dep de riblappen goed droog, snijd ze in grove dobbelstenen en kruid met zeezout en versgemalen peper.
  2. Verhit in een braadpan de helft van de roomboter tot deze begint te kleuren en voeg de riblappen toe.
  3. Bak stevig aan, zet het vuur lager en voeg de tarwebloem toe.
  4. Laat ongeveer 5 minuten zweten, blus dan af met de fond en de rode wijn en voeg de mosterd toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel.
  6. Laat de riblappen ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Neem het laatste half uur de deksel weg, zodat het vocht kan inkoken en breng het geheel eventueel op smaak met zeezout en peper.
  7. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd of scheur in stukjes.
  8. Verwarm in een anti-kleefpan de rest van de roomboter en bak er de paddenstoelen goudbruin in. Kruid met zeezout en versgemalen peper en voeg er de gesneden peterselie aan toe.
  9. Schep de paddenstoelen door het stoofvlees en lepel er net voor het serveren de crème fraîche op, zodat een romige stoofschotel ontstaat.

Ingrediënten

  • 1 kilogram riblappen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 2 flinke eetlepels grove mosterd
  • 5 deciliter runderfond
  • 2 glazen rode wijn
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1/2 bakje verse platte peterselie (fijngesneden)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Versgemalen peper
  • Zeezout

Zoek een recept