Romige paddenstoelensaus

/5
 

7 beoordelingen

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Snijd de verschillende soorten paddenstoelen in ongeveer even grote stukjes.
  2. Verwarm in een steelpan de roomboter tot deze begint te kleuren en fruit er de sjalot met de knoflook in aan.
  3. Zet het vuur iets hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak deze mooi goudbruin.
  4. Rits de tijm en voeg toe.
  5. Blus de pan af met de bouillon en breng aan de kook.
  6. Laat tot de helft inkoken en voeg de kookroom toe.
  7. Laat eveneens tot de helft inkoken.
  8. Breng de saus op smaak met versgemalen peper en eventueel een snufje zout.
  9. Wil je de saus iets dikker hebben, dan kun je deze eventueel nog bijbinden met een beetje aardappelzetmeel of maïzena.

Ingrediënten

  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 deciliter runderbouillon
  • 2 deciliter kookroom
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept