Romige pannenkoekentoren

/5
 

3 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 35 minuten

Een pronkstuk van een pannenkoek

Een feestelijk torentje van flinterdunne pannenkoeken. Bovenop lonken verleidelijke bolletjes roomijs. Garneer met pepernoten én sappige stukjes mandarijn, de onbetwiste favoriet van Amerigo!

Bereidingswijze

  1. Bereid het beslag met de pannenkoekenmix, de melk en de eieren volgens de instructies op de verpakking.
  2. Pel de mandarijntjes en verwijder zoveel mogelijk de witte vliesjes.
  3. Warm de ahornsiroop in een steelpan op tot aan het kookpunt, neem van het vuur en leg er de partjes mandarijn in.
  4. Bak in een anti-kleefpan met telkens een beetje roomboter mooie, dunne pannenkoeken van het beslag en ga door tot je een behoorlijke stapel hebt gebakken.
  5. Leg een pannenkoek op een schaal, smeer dun in met een beetje Wolkentoetje en leg er weer een pannenkoek op. Smeer deze ook in met het Wolkentoetje. Ga op deze manier door tot alle pannenkoeken zijn ingesmeerd en gestapeld.
  6. Lepel de mandarijntjes met de ahornsiroop over de pannenkoekentoren en strooi er de kruidnoten over.
  7. Leg er ten slotte de bolletjes ijs op.
  8. Serveer onmiddellijk en snijd in punten.

Tip: de ahornsiroop kun je eventueel vervangen door honing.

Ingrediënten

  • Koopmans pannenkoekenmix, 2 pakken
  • melk, 1,6 liter
  • eieren, 4 stuks
  • roomboter, 1 eetlepel
  • mandarijn, 4 stuks
  • ahornsiroop of honing, 4 eetlepels
  • kruidnoten, 100 gram
  • Mona Wolkentoetjes, 3 bakjes
  • Hertog roomijs naar keuze, 4 bolletjes

Zoek een recept