Roosjes van courgette

/5
 

4 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Schaaf de courgette met behulp van een kaasschaaf in lange linten.
  2. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
  3. Leg 8 courgettelinten op het aanrecht en verdeel er de mozzarella en de basilicum over. Kruid met zout en versgemalen peper.
  4. Leg er nog een plak courgette op en rol nu heel voorzichtig op, zodat een soort van roosje ontstaat. Zet direct vast met een prikker, besprenkel met de olijfolie en leg ze op een mooie schaal.
  5. Bak de roosjes in je gourmetpannetje tot de courgette zacht begint te worden en de kaas gaat smelten. Reken hiervoor zo’n 4-5 minuten.

Ingrediënten

  • 1 à 2 courgettes
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 bakje verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept