Gebraden rosbief met rode wijnsaus en paarse spruitjes

/5
 

8 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Haal de rosbief 1 uur voor het bereiden uit de koelkast, het mag namelijk niet ijskoud de pan in gaan. Kruid het vlees rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  3. Verwarm in een antiaanbakpan de zonnebloemolie en braad er de rosbief rondom goed in aan, voeg de  roomboter toe, zodat het vlees een mooie bruine kleur krijgt.
  4. Om er zeker van te zijn dat je een perfecte rosé rosbief krijgt, is een vleesthermometer bijna onmisbaar. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven. Gaar de rosbief tot een kerntemperatuur van 48˚C is bereikt. Mocht je niet over een thermometer beschikken, zorg er dan voor dat de oven voorverwarmd is op 100˚C. Leg het vlees na het aanbraden in een ovenschaal en plaats zo’n 15 minuten in de oven. Knijp er na die tijd voorzichtig in en als het nog lichtjes meegeeft, dan is de perfecte garing bereikt. Dit kun je ook altijd checken, door er met een scherp mesje een kleine snee in te maken. Het vlees zal dan nog wat rood zijn en er komt nog lichtrood sap uit. De rosbief kan bij het aansnijden beter nog iets te rauw zijn, je kunt de plakken gesneden rosbief dan altijd nog kort doorwarmen in de saus.
  5. Neem uit de ovenschaal, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat op deze manier minimaal 5 minuten rusten.
  6. Maak, terwijl het vlees gaart, de spruitjes schoon en kook deze 5 minuten in gezouten water.
  7. Giet af en laat goed uitlekken.
  8. Bak de spekblokjes krokant en goudbruin in een antiaanbakpan en voeg er de spruitjes aan toe. Bak 5 minuten mee op een laag vuur en kruid met zout en peper.
  9. Verwarm de rode wijnsaus.
  10. Neem de rosbief uit de folie, snijd met een scherp mes in mooie plakken en serveer met de spruitjes en de saus.
  11. Is het vlees nog iets te rosé, dan kun je het altijd even doorwarmen in de saus.

Ingrediënten

  • 700 gram rosbief
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 200 milliliter rode wijnsaus (O'Life)
  • 500 gram paarse spruiten
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept