Rosbiefroosjes met gekaramelliseerde ui

/5
 

2 beoordelingen

  • Hapje
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de rode uien met een snuf zout circa 5 minuten.
  2. Voeg de azijn toe en bak circa 20 minuten op een lage stand tot de uien zacht en donker zijn. Schep regelmatig om.
  3. Schep de gekaramelliseerde ui in een kommetje en laat circa 30 minuten afkoelen.
  4. Vouw de plakjes rosbief als een roosje en leg de roosjes op een amuselepel of klein bordje.
  5. Schep wat gekaramelliseerde ui in het midden en maak af met een schepje mierikswortel.

Bereidingstip

Gekaramelliseerde ui die over is smaakt ook heerlijk op een broodje kaas.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 grote rode uien (gesnipperd)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 8 plakjes rosbief
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)

Zoek een recept