Royale kaasplank met uienmarmelade

/5
 

0 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
  • 6 personen
  • Frans

Bereidingswijze

Voorbereiden

Verwarm alle ingrediënten voor de uienmarmelade in een pan met dikke bodem en laat zonder deksel sudderen tot een jam ontstaat. Roer af en toe door.

Bereiden

  1. Laat alle kaas op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  4. Verwijder de papieren verpakking van de camembert en leg de kaas terug in het doosje. Snijd inkepingen in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin.
  5. Besprenkel met de honing en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Verdeel alle kaassoorten over een kaasplank. Zet de camembert en de marmelade erbij en garneer met de walnoten en druiven. Serveer met stokbrood.

Wijntip:

  • Sensas Chardonnay
  • Bordeaux Supérieur Château David

Ingrediënten

  • 150 gram brie
  • 150 gram roquefort
  • 150 gram chaumes of port salut
  • 150 gram gruyère of comté
  • 1 camembert in spanen doosje
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 2 in dunne plakjes gesneden knoflook
  • ½ eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel honing
  • 300 gram pitloze witte en/of rode druiven
  • Stokbrood
  • Voor de uienmarelade:
  • 150 gram gehalveerde rode druiven zonder pit
  • 75 gram rozijnen
  • 250 ml rode wijn
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 gesnipperde rode uien

Benodigde materialen

Oven, pan met dikke bodem, kaasplank

Zoek een recept