Salade van gestoomde boerenkool en zoete aardappel

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon in een stoompan aan de kook en stoom er de boerenkool enkele minuten boven. Mocht je niet over een stoompan beschikken, dan kun je ook een bolzeef op een gewone kookpan hangen. Doe dan de boerenkool in de zeef en dek af met een deksel.
  2. Laat de boerenkool uitwasemen en houd apart.
  3. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine blokjes en stoom deze nu zo’n 8 minuten boven hetzelfde vocht. Laat eveneens uitwasemen.
  4. Verdeel de boerenkool en de zoete aardappel over een grote schaal en verkruimel er de geitenkaas over.
  5. Bestrooi met de rozijnen.
  6. Rasp de schil van de citroen in een kommetje, pers er het sap van de citroen bij en voeg de olijfolie en de peterselie toe. Kruid met versgemalen peper en zout.
  7. Lepel de dressing over de salade en maal er nog wat peper over.
  • Serveertip: Serveer met stukken rustiek brood of kaasstengels.

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 1 citroen
  • 1 bakje (fijngesneden) verse peterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept