Salade van mais, garnalen en citrusvinaigrette

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Verwijder indien nodig de bladeren en draden van de maiskolven en kook ze circa 10 minuten.
  3. Giet de mais af en dep droog.
  4. Bestrijk de maiskolven met arachideolie en gril in 5-6 minuten op het rooster van de barbecue rondom lichtbruin.
  5. Bestrooi de garnalen met cayennepeper en rijg ze aan de spiesen.
  6. Bestrijk met wokolie en rooster de garnalenspiesen 3-4 minuten.
  7. Leg de ijsbergsla met de tomaten op een schaal. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
  8. Leg de maiskolven en garnalenspiesen op de sla en besprenkel met de citrusvinaigrette.
  9. Bestrooi met de koriander en garneer met partjes citroen. Serveer de tortillachips erbij.

Tip:

  • Vervang de maiskoven door kleine venkelknollen. Halveer deze en kook ze net als de mais even voor.

Wijntip:

  • Het zoetige van de garnalen en mais met het zure van de vinaigrette combineert goed met Koopmanskloof Chardonnay.

Ingrediënten

  • 4 maiskolven
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 300 gram ontdooide diepvrieswokgarnalen
  • Mespunt cayennepeper
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 krop ijsbergsla in reepjes
  • 4 trostomaten in partjes of plakken
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 1 citroen in partjes
  • 1 zak naturel tortillachips
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte jalapeñopepers uit een potje

Benodigde materialen

Barbecue + 4 spiesen

Zoek een recept