Lentegroene salade met gepocheerd ei

/5
 

9 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 4 minuten
  • 30 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Breng water met zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps en doperwten 2 minuten, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Bak het ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng alle groenten in een wijde schaal en maal er wat zout en peper over.
  4. Klop een sausje van mayonaise en sinaasappelsap en breng op smaak met peper.
  5. Meng het door de groenten en verdeel die over 4 borden.
  6. Pocheer de eieren en leg ze op de salade.

Tip: Lekker met een (paas)broodje

Ingrediënten

  • 150 gram sugarsnaps
  • 200 gram doperwten, vers of diepvries
  • 50 gram ontbijtspek, in plakjes
  • 100 gram jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse sinaasappelsap
  • 4 eieren
  • Zout
  • Versgemalen peper

Zoek een recept

Kooktechniek

Ei pocheren