Sateetjes van rode speklappen

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 135 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Snijd de speklappen in plakjes van zo’n 2 cm breed en leg ze in een schaal.
  2. Voeg de ketjap, het bietensap, de rasp en het sap van de limoen, de geperste knoflook, de verse gember, de gesnipperde sjalot, de chilisaus en de olie toe en schep het geheel goed om. Laat minimaal 2 uur marineren, maar een hele nacht in de koelkast is nog veel beter.
  3. Neem de stukjes speklap uit de marinade en prik aan kleine prikkertjes.
  4. Kook de marinade in in een steelpannetje tot het stroperig begint te worden.
  5. Bak de sateetjes 5-7 minuten in je gourmetpannetje tot ze mooi gekleurd en licht krokant zijn. Je kunt er de ingekookte marinade overheen druppelen en nog even meebakken, zodat het vlees extra krokant wordt en karamelliseert. Anders kun je de warme saus/marinade er ook apart bij serveren als dipsaus.

Ingrediënten

  • 4 speklappen
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 deciliter bietensap
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 centimeter verse gember (fijngesneden)
  • 2 eetlepels Sweet Chili Saus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Zoek een recept

Kookvideo:

Ui snipperen