Gebakken schnitzel met gegrilde little gem

/5
 

2 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en zorg dat de kooltjes mooi gloeien.
  2. Snijd de sla doormidden en druppel de olijfolie over de gesneden kant. Bestrooi met de ras el hanout en laat even intrekken.
  3. Snijd de peterselie en de bieslook fijn, meng met de Griekse yoghurt en verfris met rasp en sap van citroen. Kruid met zout en peper.
  4. Verwarm de roomboter in een anti-kleefpan en bak er de schnitzels om en om mooi goudbruin in.
  5. Grill ondertussen de little gem slaatjes op de warme barbecue tot ze licht zacht beginnen te worden en mooi geroosterd zijn.
  6. Serveer de gegrilde sla met een flinke lepel van de kruidenyoghurt en een partje citroen. Leg er de gebakken schnitzel bij.

Ingrediënten

  • gepaneerde schnitzels, 4 stuks
  • roomboter, 2 eetlepels
  • little gem sla, 4 stuks
  • olijfolie, 2 eetlepels
  • ras el hanout, 2 theelepels
  • Griekse yoghurt, 6 eetlepels
  • verse peterselie, ½ bakje
  • verse bieslook, ½ bakje
  • citroen, 1 stuk
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept