Gebakken schnitzel met gegrilde little gem
2 beoordelingen

Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan en zorg dat de kooltjes mooi gloeien.
- Snijd de sla doormidden en druppel de olijfolie over de gesneden kant. Bestrooi met de ras el hanout en laat even intrekken.
- Snijd de peterselie en de bieslook fijn, meng met de Griekse yoghurt en verfris met rasp en sap van citroen. Kruid met zout en peper.
- Verwarm de roomboter in een anti-kleefpan en bak er de schnitzels om en om mooi goudbruin in.
- Grill ondertussen de little gem slaatjes op de warme barbecue tot ze licht zacht beginnen te worden en mooi geroosterd zijn.
- Serveer de gegrilde sla met een flinke lepel van de kruidenyoghurt en een partje citroen. Leg er de gebakken schnitzel bij.
Ingrediënten
- gepaneerde schnitzels, 4 stuks
- roomboter, 2 eetlepels
- little gem sla, 4 stuks
- olijfolie, 2 eetlepels
- ras el hanout, 2 theelepels
- Griekse yoghurt, 6 eetlepels
- verse peterselie, ½ bakje
- verse bieslook, ½ bakje
- citroen, 1 stuk
- versgemalen peper
- zout
Zoek een recept
Meer gerechten voor (bij) de BBQ