Schuimpannenkoekjes met honing-kersensiroop

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 35 minuten
  • 6 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze:

  1. Giet voor de siroop de kersen af en vang het sap op. Pureer de kersen.
  2. Verwarm de honing en het kersensap, kook iets in en bind met aangelengd aardappelzetmeel. Voeg naar wens een scheutje sake toe.
  3. Zet de ongeklopte eiwitten afgedekt in een vetvrije kom 12-15 minuten in de diepvries. Klop intussen de eidooiers met de melk en het vanille-aroma dik en schuimig. Zeef cakemeel en bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor.
  4. Neem het eiwit uit de diepvries en klop wit en schuimig. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit in delen door het beslag.
  5. Verhit een ingevette koekenpan. Zet de warmtebron op een lage stand en schep 3 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag met tussenruimte in de pan. Gaar 5-6 minuten.
  6. Giet 2 eetlepels water in de pan tussen de pannenkoekjes.
  7. Schep nog een schepje beslag op de pannenkoekjes en dek af met een deksel. Open de pan na 2 minuten en schep nog een beetje beslag op de pannenkoekjes. Voeg als het water verdampt is nog een beetje water toe.
  8. Laat afgedekt op een lage stand 4-5 minuten garen (bak, als de pannenkoekjes iets vastzitten, nog 2-3 minuten langer, anders barsten ze in het midden).
  9. Keer om en bak nog 2-3 minuten aan de andere kant. Stapel de pannenkoekjes op een bord en giet de kersensiroop erover.

Tip:

  • Vervang de kersen door rode of blauwe bessen of gebruik cranberrycompote.
  • IJskoud eiwit geeft een extra fijn, zacht schuim met kleine en stevige luchtbellen.

Ingrediënten

  • 4 gesplitste eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-aroma, te vinden bij bakproducten
  • 70 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • Arachideolie
  • Voor de siroop
  • 1 pot van 700 ml kersen zonder pit op sap
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel aardappelzetmeel of maizena
  • Eventueel een scheutje sake, sherry of kirsch

Zoek een recept