Slakommetjes met pikante rijst en pulled pangasius

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Giet af en laat droogstomen. Schep over in een wijde schaal en laat afkoelen.
  2. Verwarm intussen de woksaus in een koekenpan en wentel de pangasiusfilets erin.
  3. Leg een deksel op de pan en gaar de vis in circa 10 minuten op een lage stand. Laat afkoelen.
  4. Trek de slabladeren voorzichtig los van de krop en leg ze in ijskoud water.
  5. Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  6. Schep de rijst om met de rode peper, gember, bosui, koriander en het limoensap.
  7. Gebruik 8 slabladeren als kommetjes en schep de rijst erin.
  8. Pluk de pangasiusfilet uit elkaar met twee vorken en verdeel de vis over de rijst.
  9. Bestrooi met de pinda’s en serveer met het sausje.

Ingrediënten

  • 200 gram gele rijst
  • 1 visbouillonblokje
  • 4 eetlepels woksaus naar keuze
  • 300 gram pangasiusfilet
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 zeer fijngehakte rode peper
  • 1 centimeter verse geschilde, geraspte gember
  • 4 zeer fijngehakte lente-/bosuitjes
  • 1/2 bosje fijngehakte koriander
  • Sap van 1/2 limoen
  • 50 gram grof gehakte ongezouten pinda’s of cashewnoten
  • Rasp en sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel sambal of chilisaus
  • 4 eetlepels yoghurt

Benodigde materialen

Koekenpan

Zoek een recept