Sloppy Joe

/5
 

6 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een grote kom en voeg er de gesnipperde sjalot, het ei en 1 verkruimelde beschuit aan toe. Meng goed door en kruid eventueel nog verder met versgemalen peper en versgemalen zeezout.
  2. Vorm 8 platte gehaktballen van zo’n 4 centimeter dik van het gehakt.
  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak er om en om de gehaktballen mooi goudbruin in.
  4. Rits ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en de topjes van de tijm en snijd dit zo fijn mogelijk.
  5. Voeg toe aan het vlees en laat even mee bakken.
  6. Blus de pan af met de tomatensaus, breng tegen het kookpunt en laat zo’n 10-15 minuten sudderen zodat het vlees gaar wordt. Draai tusendoor de gehaktballen een paar keer om.
  7. Snijd ondertussen de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg toe aan de saus en laat lekker mee sudderen.
  8. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en versgemalen zeezout.
  9. Snijd de tarwebollen open, leg er een gehaktbal in en schep er rijkelijk de tomatensaus over.

Ingrediënten

  • 8 tarwebollen
  • 750 gram gekruid gehakt
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fles Grand'Italia Sugocasa
  • 2 tomaten
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • Versgemalen peper
  • Versgemalen zeezout

Zoek een recept