Snijbonenfrittata met paprika, aardappelen en salade

/5
 

8 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • Koken met Liefde Lente
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in een laagje water in 8–10 minuten gaar. Snijd de snijbonen in ruitjes en kook ze in 5–8 minuten gaar. Laat uitlekken. Snijd de paprika in stukjes. Bewaar desgewenst wat stukjes voor de sla.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan (22–24 cm) met anti-aanbaklaag en bak hierin de paprika ca. 5 minuten.
  3. Klop de eieren los met peper en zout. Roer er de aardappelen, de snijbonen en de paprika door.
  4. Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan. Leg een deksel op de pan en laat het eimengsel zachtjes stollen. Keer de frittata met behulp van een deksel en bak snel de andere kant lichtbruin.
  5. Meng de salade met de dressing en voeg stukjes paprika toe.
  6. Verdeel punten frittata en salade over 4 borden.

Ingrediënten

  • 250-300 gram vastkokende aardappelen, geschild
  • 350-400 gram snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 8 eieren
  • 1 zak frisee melange (à 200 gram)
  • 6 eetlepels yoghurtdressing (evt. op smaak gebracht met dille)

Zoek een recept