Snijbonenstamppot met kaas, witte bonen en bieslook

/5
 

15 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • Koken met Liefde Lente
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Kook de snijbonen in 10–12 minuten gaar.
  2. Spoel de witte bonen in een vergiet met koud water af. Verwarm de bonen 2–3 minuten met de snijbonen mee. Snijd de kaas in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn.
  3. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen tot puree en roer de melk of bouillon erdoor. Roer de snijbonen met witte bonen, de kaas en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Warm de stamppot op het vuur even door tot de blokjes kaas beginnen te smelten.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Lekker met mosterd en augurkjes.

Ingrediënten

  • 1-1,2 kilo nieuwe aardappelen, geschild
  • 500 gram gesneden snijbonen
  • 1 blikje of pot witte (reuzen)bonen ca. 400 gram
  • 200 gram extra belegen of oude kaas
  • 10 gram bieslook
  • 1½-2 deciliter melk of kruidenbouillon (potje)
  • mosterd
  • 8 zoetzure augurkjes

Zoek een recept