Soufflé van pompoenstamppot met camembert

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de stamppot buiten de koelkast op temperatuur komen.
  2. Klop de eiwitten in een schone kom met een elektrische mixer en een snuf zout tot stijve pieken. Klop de eidooiers in een andere kom schuimig en klop de stamppot erdoor tot een egaal mengsel.
  3. Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal of bakblik. Spatel de eiwitten door het stamppotbeslag en verdeel het mengsel over de schaaltjes.
  4. Leg een stukje camembert op elke portie en bestrooi met de amandelen. Bak de soufflés in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer direct. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

  • 500 gram gekoelde pompoenstamppot
  • 4 gesplitste eieren
  • 200 gram camembert
  • 20 gram amandelschaafsel

Benodigde materialen

4 ingevette souffléschaaltjes

Zoek een recept