Knapperig spek met dadels en sinaasappelstroop

/5
 

10 beoordelingen

  • Hapje
  • 30 minuten
  • Spaans

Voor 8 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Snij de speklappen in stukjes van ongeveer 3 centimeter breed.
  2. Bestrooi  de stukjes speklap met het paprikapoeder, peper en zout.
  3. Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak er de speklapjes bruin en krokant in.
  4. Neem de speklapjes uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  5. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap toe aan de bakresten.
  6. Voeg de honing toe en laat inkoken tot een mooie stroopje.
  7. Prik de speklapjes en de gehalveerde dadels om en om op prikkertjes

Ingrediënten

  • 4 speklapjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 8 dadels, ontpit
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels honing

Zoek een recept