Spinazie-zalmschotel met zongedroogde tomaatjes-pasta

/5
 

23 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • Koken met Liefde Lente
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en bewaar de olie.
  3. Bestrooi de zalmfilet met wat peper en zout, en wrijf in met wat citroenrasp.
  4. Verhit 3 eetlepels van de gedroogde tomaten-olie in een wok en roerbak hierin de uien, knoflook en ⅓ van de gedroogde tomaatjes 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
  5. Vet een passende ovenschaal licht in met wat gedroogde tomaten-olie, leg de zalmfilet erin en verdeel de spinazie erover. Bestrooi met een laagje geschaafde amandelen. Laat de spinazie-zalmschotel in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar worden en het amandelschaafsel goudbruin en krokant. De oventijd is afhankelijk van de dikte van de vis; als het amandelschaafsel te bruin dreigt te worden en de vis is nog niet gaar, dek dan af met wat aluminiumfolie!
  6. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Meng de warme pasta met de rest van de gedroogde tomaatjes, eventueel nog wat  citroenrasp, peper en zout.
  7. Verdeel de spinazie-zalm over 4 borden en schep er wat gedroogde tomaatjespasta bij.

Tip: Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas en/of wat verse blaadjes basilicum.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 400 gram zalmfilet (MSC)
  • 900 gram gewassen spinazie
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 400 gram spiraalpasta

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal en aluminiumfolie

Zoek een recept

Kooktechniek

  • Ui snipperen