Aardappelblokjes stamppot met andijvie, kaas en saucijzen

/5
 

6 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een anti-kleefpan de roomboter tot deze begint te kleuren en bak er om en om de saucijzen mooi goudbruin in. 2. Blus af met een flink glas water en voeg de justablet toe.
  2. Laat zachtjes pruttelen, zodat de saucijzen gaar worden en er een jus ontstaat in de pan.
  3. Doe ondertussen de aardappelblokjes in een pan, zet net onder met water en breng aan de kook.
  4. Laat 5 minuten pruttelen, giet af en stoom nog even droog.
  5. Schep er de crème fraîche en de andijvie door en voeg de kaasblokjes toe.
  6. De stamppot mag mooi grof blijven. Breng deze indien nodig nog op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met de gebakken saucijzen en de jus.

Ingrediënten

  • 600 gram voorgekookte aardappelblokjes
  • 300 gram gesneden andijvie
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche
  • 150 gram belegen kaas (in blokjes gesneden)
  • 4 stuks saucijzen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 justablet
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept