Mexicaanse stamppot met pulled chicken

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Mexicaans

Bereidingswijze:

  1. Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin.
  2. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout.
  3. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart. Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui.
  4. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
  5. Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
  6. Pluk de gare kip in stukjes. Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.

Ingrediënten

  • 5 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 750 gram kipdijfilet in blokjes
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 kilo geschilde kruimige aardappels in stukken
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, koriander)
  • 1 gesnipperde rode ui
  • Ca. 300 gram kidneybonen uit blik
  • Ca. 250 gram mais uit blik

Zoek een recept