Sudderlappen met zongedroogde tomaten en bruin bier

/5
 

4 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 215 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze:

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout, peper en de bloem.
  2. Verhit drie eetlepels van de olie in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak in een paar minuten glazig.
  4. Schep de stukjes tomaat en de tijm in de pan, roer door en blus af met worcestersaus en bier.
  5. Schenk de bouillon in de pan, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat het vlees circa 2,5 uur heel rustig stoven.
  6. Schep 30 minuten voor het einde van de stooftijd de stukken pastinaak erdoor.
  7. Maak ondertussen de ovenfrieten en sperziebonensalade. Verwarm de oven voor op 180 °C en breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  8. Kook de aardappels circa 3 minuten, giet af en laat ze even uitdampen.
  9. Leg in een braadslede, schep om met zes eetlepels olijfolie en bestrooi met zeezout.
  10. Zet in de oven en rooster de aardappels in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  11. Kook de sperziebonen beetgaar, giet ze af en schep de nog warme sperziebonen om met de bosui, de rest van de olie en de citroenrasp.
  12. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  13. Serveer het stoofvlees met de ovenfrieten en de sperziebonensalade.

Ingrediënten

  • 750 gram doorregen runderlappen, in blokjes van 3x3 centimeter
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 ml olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt in stukjes gesneden
  • 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes (of gedroogd)
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 250 ml donker bier
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 grote pastinaken, geschild en in stukjes van 2 cm gesneden
  • 500 gram vastkokende aardappels, in grove parten
  • Zeezout, uit de molen
  • 300 gram sperziebonen, afgehaald
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • Rasp en sap van ½ citroen
  • Zout
  • Peper

Zoek een recept

Kooktechniek

Ui snipperen