Thaise kipcurry

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 2 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze

  1. Pureer de ui met de knoflook, 1 paprika en gember tot een pasta.
  2. Verhit de olie en bak hierin de pasta gedurende 1 minuut.
  3. Bak de kip, bestrooid met kurkuma, licht aan. Voeg hieraan het kaneelstokje, steranijs en het citroengras toe en bak het 1 minuut mee.
  4. Giet de kokosmelk erbij en voeg vervolgens de rest van de paprika in reepjes, de zoete aardappel, sperziebonen, limoensap en vissaus toe.
  5. Stoof het geheel afgedekt gedurende ongeveer 25 minuten.
  6. Witte rijst gekookt met gehakte koriandersteeltjes en gemengd met gehakte korianderblaadjes smaken lekker met dit gerecht.

Tips:

  • Vervang de sereh door 1 theelepel citroen- of limoenrasp.
  • Bespaar tijd en vervang de pasta van ui, knoflook, paprika en gember door gele (Thaise) currypasta.
  • Neem kleine drumsticks in plaats van kipdijfilet.

Wijntip:

Drink Zuydpunt Chenin Viognier bij deze curry met kip.

Ingrediënten

  • 1 grof gesnipperde ui
  • 3 gepelde teentjes knoflook
  • 2 gele paprika's zonder zaadlijsten
  • 3 cm geschilde en grof gehakte verse gember
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 400 gram stukjes kipdijfilet (circa 4 cm)
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 stengel citroengras in stukken en geplet (sereh)
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 gram geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel
  • 350 gram sperziebonen in stukjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel Thaise vissaus

Zoek een recept