Gegrilde varkenshaasmedaillons met bloemkool op Poolse wijze

/5
 

12 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C op de grillstand.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in gezouten water er giet af.
  3. Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken en pel ze.
  4. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bodem van een ovenschaal.
  5. Snijd de gepelde eieren grof en strooi over de bloemkool. Strooi er 2/3 van de peterselie over en kruid met zout en versgemalen peper.
  6. Verkruimel de beschuiten, verdeel over de ovenschaal en leg er vlokjes van de roomboter op.
  7. Laat ongeveer 10-15 gratineren in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd ondertussen medaillons van de varkenshaas, druk plat en kruid met zout en peper.
  9. Maak een grillpan goed heet en grill de medaillons aan beide kanten tot ze een mooi grillstreepje hebben.
  10. Neem uit de pan, leg even bij de bloemkool zodat het verder kan doorgaren en meng ondertussen de rest van de peterselie met de olijfolie.
  11. Lepel de kruidenolie over het vlees en serveer met de bloemkool.

Ingrediënten

  • 2 stuks varkenshaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje verse peterselie (fijngesneden)
  • 1 stuk bloemkool
  • 4 eieren
  • 50 gram roomboter
  • 2 beschuitjes
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept