Vegetarische lasagne met kaassaus

/5
 

2 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 60 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de tomaat in kwarten en pureer met een staafmixer.
  3. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit aan in een pan met een scheutje olijfolie.
  4. Snijd ondertussen de paprika's, courgette en aubergine in reepjes en bak deze nog enkele minuten mee.
  5. Voeg daarna de gepureerde tomaat toe samen met de tomatenblokjes en laat 5-10 minuten koken.
  6. Snijd de oregano en tijm fijn en voeg toe aan het geheel.
  7. Breng op smaak met wat zout en peper.
  8. Meng de zachte geitenkaas met de melk en bloem (kaassaus).
  9. Vet de ovenschaal in en maak laagjes. Start met de groentevulling, bedek deze met lasagnebladen, etc tot de saus op is.
  10. Dek de laatste laag af met de kaassaus.
  11. Zet de lasagne 40 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 60 gram lasagnevellen
  • 1 vleestomaat
  • 1/4 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 gele paprika
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 groene paprika
  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespunt oregano
  • 1 mespunt tijm
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 milliliter volle melk
  • 1 theelepel bloem

Benodigde materialen

Oven, staafmixer, ovenschaal

Zoek een recept