Verrassingsburgers

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg het paprikapoeder en de zonnebloemolie toe. Kruid stevig met versgemalen peper en zout en meng heel goed door.
  2. Vorm van het gehakt 24 dunne, ronde plakjes en leg deze nog even in de koelkast.
  3. Snijd de mozzarella en de gedroogde tomaatjes fijn. Hak de blaadjes basilicum fijn en meng met de mozzarella.
  4. Verkruimel de geitenkaas en meng met de honing en de geritste tijm.
  5. Snipper de rode ui zeer fijn en smoor deze in een anti-kleefpan in de roomboter tot het helemaal glazig en zacht is. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  6. Leg 12 plakjes van de gehaktmassa op het aanrecht en verdeel telkens over 4 plakjes één van de mengsels.
  7. Verdeel de 12 overgebleven plakjes gehakt over de “gevulde” burgers, druk goed aan en knijp de randjes goed dicht.
  8. Bak de burgertjes in je gourmetpannetje om en om gedurende ongeveer 8 minuten, zodat ze mooi goudbruin zijn. Bij het aansnijden zullen je gasten verrast worden door één van de vullingen.

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel roomboter
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept

Kooktips

  • Ui snipperen