Wafels met warme kersen en appel met slagroom

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in niet te fijne blokjes.
  2. Verwarm de roomboter in een hapjespan en fruit er de appelblokjes met het kaneelpoeder in aan.
  3. Blus af met de kersen en het sap en warm goed door. Als je wilt, kun je het geheel extra binden met maizena.
  4. Dresseer de wafels op een schaal, lepel er rijkelijk de appel en kersen overheen met wat van het aanhangende vocht en spuit er de slagroom her en der langs.
  5. Serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • EMTÉ wafels, 4-8 stuks
  • kersen op sap, 1 kleine pot
  • Elstar appels, 2 stuks
  • roomboter, 1 theelepel
  • kaneelpoeder, mespuntje
  • opgeklopte slagroom, 1 spuitbus
  • maizena, optioneel

Zoek een recept