Winterse salade van spinazie, riblappen en mineola

/5
 

8 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Snijd de riblappen in blokjes en zet ze met de bouillon en de mosterd op in een pan. Kruid nog even extra met zout en versgemalen peper.
  2. Breng langzaam aan de kook, draai het vuur lager en schuim de pan goed af. Laat het vlees nu zachtjes 2,5 uur stoven, zodat het volledig zacht en gaar is. Laat lichtjes afkoelen in het kookvocht.
  3. Kook ondertussen de eieren 4 minuten, laat schrikken, pel ze en snijd in parten.
  4. Snijd de schil van de mineola’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  5. Meng de magere yoghurt met de fijngesneden peterselie en kruid met zout en peper.
  6. Snijd de cornichons in de lengte doormidden.
  7. Maak de gewassen spinazie lichtjes aan met de yoghurt en verdeel over 4 borden.
  8. Verdeel er de plakjes mineola, de blokjes riblap, de partjes ei, de zilveruitjes en de cornichons over.
  9. Verdeel er de kruidenslamix over en druppel er rijkelijk de yoghurt overheen.
  10. Serveer er bijvoorbeeld rustiek brood bij.

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen
  • 1 liter krachtige runderbouillon (eventueel gemaakt van een bouillonblokje)
  • 2 eetlepels gladde mosterd
  • 400 gram gewassen spinazie
  • 1 zakje kruidenslamix
  • 4 mineola's
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 4 cornichons (kleine augurkjes)
  • 8 eetlepels magere yoghurt
  • 1/2 bakje verse peterselie (fijngesneden)
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept