Witlof uit de oven met appel, geitenkaas en walnoten

/5
 

2 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de witlof goed schoon met ijskoud water.
  3. Snijd de witlof in de lengte doormidden en vervolgens in de breedte, haal de bladen los van elkaar.
  4. Snijd de appel in blokjes en meng met de witlof, crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  5. Vet een ovenschaal in en doe het mengsel hierin.
  6. Verkruimel de geitenkaas erover.
  7. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel over de schotel.
  8. Zet de schotel voor 15 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 200 gram witlof
  • 50 gram geitenkaas
  • 25 gram walnoten
  • 75 milliliter crème fraîche
  • 1/2 appel
  • 1 mespunt uienpoeder
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 5 gram roomboter

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept