Wrap van gebakken shoarmareepjes en kikkererwten met yoghurtdip

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Arabisch

Bereidingswijze:

  1. Verwarm in een ruime pan de olijfolie en bak er de shoarmareepjes stevig in aan.
  2. Giet de kikkererwten af en laat ze even uitlekken op een vergiet.
  3. Voeg toe aan de shoarmareepjes, draai het vuur laag en voeg het paprikapoeder toe. Laat nog enkele minuten stoven.
  4. Snijd de koriander en de blaadjes munt zeer fijn en roer samen met de knoflook door de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
  5. Leg de tortillawraps op het aanrecht en verdeel er de shoarmareepjes met de kikkererwten over. Rol strak op en prik eventueel vast met een satéstokje. Leg op een bord of een schaal.
  6. Lepel er rijkelijk de kruidenyoghurt over of serveer deze er in een apart schaaltje bij.

Ingrediënten

  • 600 gram gemarineerde shoarmareepjes
  • 2 blikjes kikkererwten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 bakje verse koriander
  • 1 bakje verse munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 tortillawraps

Zoek een recept

Knoflook pureren