Wraps met tofu, maïs en guacamole

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook en snijd het sjalotje en de rode peper fijn.
  2. Snijd de avocado's doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Voeg de knoflook, sjalot, rode peper, avocado, peper en zout bij elkaar en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Zet de guacamole apart.
  5. Laat de maïs uitlekken in een vergiet.
  6. Snijd de tofu in reepjes en meng met de tacokruiden.
  7. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de tofu knapperig en goudbruin.
  8. Verhit een andere koekenpan zonder olie en verwarm de tortilla's kort.
  9. Besmeer de tortilla's met de guacamole en beleg met de tofu en maïs.
  10. Verdeel ten slotte de zure room over de tofu en vouw de tortilla's dicht.

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/4 sjalot
  • 1/8 rode peper
  • 2 snufjes zout
  • 2 snufjes peper
  • 2 maïstortilla's
  • 75 gram maïs
  • 100 gram tofu
  • 1/2 eetlepel Mexicaanse tacokruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 milliliter zure room

Benodigde materialen

Staafmixer, vergiet

Zoek een recept