Zalm pintxos met guacamole

/5
 

3 beoordelingen

  • Hapje
  • 30 minuten
  • Spaans

Voor 6 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
  2. Draai het vruchtvlees met de ui, de verse koriander, de sweet chilisaus en het citroensap in de keukenmachine tot een niet te gladde puree.
  3. Breng op smaak met wat zout en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Snijd de zalm in blokjes ter grootte van een snoeptomaatje.
  5. Snijd de snoeptomaatjes in de lengte doormidden.
  6. Prik de zalmblokjes om en om met de cerise tomaatjes aan prikkertjes.
  7. Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak er de zalmspiesjes aan alle kanten goudbruin in.
  8. Kruid met zout en peper en laat eventueel nog heel even verder garen in de voorverwarmde oven van 175°C.
  9. Schep de quacamole in tapasschaaltjes en zet er de pintxos rechtop in.
  10. Garneer eventueel met een paar blaadjes verse koriander.

Ingrediënten

  • 150 gram verse zalmfilet zonder vel
  • 6 snoeptomaatjes
  • 2 avocado's
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden ui
  • Sweet chilisaus
  • 1/4 bosje verse koriander
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Zoek een recept

Kooktechniek:

Avocado schillen