Gebakken zalmfilet met venkel en Hollandse garnaaltjes

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 10 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de venkel schoon en schaaf in zeer dunne plakjes. Zet dit klaar in een schaaltje.
  2. Verwarm een druppel olijfolie in een gourmetpannetje en bak in ieder pannetje 2 plakjes zalm kort aan beide kanten.
  3. Voeg de geschaafde venkel toe, kruid met zout en peper en laat even smoren.      
  4. Blus het pannetje af met een scheutje kookroom. Laat iets inkoken, voeg de garnaaltjes toe en kruid eventueel nog met zout en peper. Garneer met een takje dille.

Ingrediënten

  • zalmfiletplakjes, 8 stuks
  • olijfolie, 1 eetlepel
  • venkel, 1 stuk
  • Hollandse garnalen, 100
  • kookroom, 2 deciliter
  • verse dille, 4 takjes
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept