Zonnige zomerwrap

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 2 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de tortilla’s 1-2 minuten per kant in een droge hete koekenpan of gestapeld op een afgedekt bord, in de magnetron op 400 Watt 2-3 minuten zodat ze wat soepeler worden.
  2. Schil de avocado’s. Pureer de helft ervan met de crème fraîche en voeg een beetje peper toe.
  3. Snijd de andere helft in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap.
  4. Leg de tortilla’s naast elkaar. Bestrijk ze met de avocadocrème en beleg ze met slareepjes, maïs, tomaat, komkommer, kipreepjes en avocadostukjes. Vouw een klein deel van de tortilla aan de onderkant over de vulling en rol op tot een wrap. Zet deze eventueel vast met een prikker.

Tip: Vervang avocadocrème door rode pesto of tomatentapenade en breid de wrap eens uit met plakjes mozzarella of zachte geitenkaas

Ingrediënten

  • 6 wraptortilla’s Ø 25 cm
  • 3 rijpe avocado’s
  • 200 milliliter crème fraîche (Melkan)
  • cayennepeper of versgemalen peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • kleine krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 200 gram cherry-/kerstomaten, gehalveerd of in vieren
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 200 gram gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes

Benodigde materialen

Eventueel prikkers

Zoek een recept

Kookvideo

Avocado schillen