Wild uit eigen keuken

Lekker mals en met meer smaak

Het najaar is hét seizoen voor wildgerechten. Je kunt dan aan tafel lekker genieten van bijvoorbeeld hachee of een goede stoofpot. Met onze wildrecepten en ons lekkere vlees maak je zelf het lekkerste wild klaar.

Hazenpeper

Hazenpeper is ook zo’n typisch herfstgerecht. Door het stoven met verschillende kruiden en specerijen krijgt het gerecht een karakteristieke wildsmaak. De naam 'hazenpeper' lijkt wat gek, maar het geeft eigenlijk niets meer aan dat de haas op smaak is gemaakt met onder andere peper. Geserveerd met aardappelpuree, rode biet of rode kool is hazenpeper het lekkerst. Met ons recept maak dit typische herfstgerecht makkelijk zelf en geniet je van een heerlijke herfst.Supermarkt met de Beste Slagerij

De lekkerste wildgerechten maak je natuurlijk alleen met echt kwaliteitsvlees. En dat vind je bij EMTÉ. Je hebt de keuze uit haas, konijn, hert, eend, fazant, parelhoender en wildzwijn. Ons wild is mager vlees van hoge kwaliteit met een mooie, donkere kleur en een karakteristieke, aromatische smaak.

Niet voor niets is EMTÉ in september 2018 voor de 6e keer op rij uitgeroepen tot Supermarkt met de Beste Slagerij van Nederland.

Lees meer over ons wild

Wijn bij wild

Bij wild van rood vlees serveer je een stevige rode wijn. Dat versterkt de krachtige smaak van de stevige structuur van het vlees. Maar je je kunt de rode wijn ook gebruiken om het wild in te bereiden. Een goede wildstoofpot smaakt lekker stevig dankzij de tannine uit de wijn.

Meer over wijn en spijs