Grande gourmet

Lekker en gezellig samen aan tafel

Met de feestdagen - of gewoon tijdens een gezellige avond met vrienden of familie - wil je graag iets lekkers op tafel zetten. Heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan? Ga dan samen gourmetten! Zet de bakplaat met bijbehorende pannetjes op tafel, plaats er vlees, vis en groenten omheen en je hebt gegarandeerd een grandioos gourmetavondje!

Traditie

Iedereen in Nederland heeft het wel eens gedaan: gezellig gourmetten. Al vanaf de jaren '70 is het traditie om de gourmetset op tafel te zetten. Echt typisch Nederlands is het niet. Sommigen zeggen dat het een variant is op de Franse raclette, waarbij verwarmde, afgeschraapte kaas op kleine hapjes wordt geserveerd. Anderen menen dat de gourmet is overgewaaid uit Azië. Hoe dan ook: gemiddeld gourmetten we zo'n drie keer per jaar omdat we het gezellig en makkelijk vinden. Dat de kinderen hun bordje zonder te morren leeg eten, is daarbij een extra voordeel!

Gourmetvlees en -vis

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft een eigen smaak en dat is maar goed ook! Dankzij de gourmet is het mogelijk om voor iedereen iets lekkers op tafel te zetten. Kip, hamburgertjes en shoarmareepjes doen het altijd goed. Wat betreft vis mogen zalm en garnalen natuurlijk niet ontbreken.

Geen tijd om alles voor te bereiden? Dan zijn de gourmetschotels van EMTÉ ideaal. De gourmetschotel populair en ook de luxe schotel zijn om te smullen. En met de handige gourmet mini's kun je zelf kiezen en combineren. Aan de kwaliteit van het vlees ligt het in ieder geval niet. EMTÉ is namelijk voor de 6e keer op rij uitgeroepen tot Supermarkt met de beste Slagerij!

Presentatie

Ook altijd ruimtegebrek op tafel? Met een slimme indeling en een andere presentatie kun je veel ruimte besparen! Werk bijvoorbeeld in de hoogte met etagères of vrolijke spiesen. Dat is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens erg feestelijk uit! Grote kans dat jouw tafel binnen no-time leeg is. Zo heb je weer ruimte om andere lekkere hapjes neer te zetten.

Saus erover

Naast vlees, vis en groente is saus ook onmisbaar bij gourmet. Satésaus, whiskeysaus en knoflooksaus staan eigenlijk altijd wel op tafel. Heerlijk bij stokbrood, vlees en vis!

Wil je eens iets anders? Experimenteer dan met andere smaken. Sauzen als tzatziki, aioli, (pittige) champignonsaus of pepersaus geven jouw gerechtjes een nieuwe dimensie!

Je kunt je sauzen natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar met een klein beetje creativiteit - en wat simpele recepten - zet je zonder al te veel moeite de lekkerste sausjes en dipjes op tafel.