Speciale koffies

Variaties voor de thuisbarista

Nergens ter wereld wordt zo veel koffie gedronken als in Nederland. Gemiddeld drinken we zo’n 2,4 koppen koffie per persoon per dag. Dat kan een ouderwets zwart bakkie zijn, maar met de komst van verschillende koffiehuizen waar de lekkerste creaties worden bereid, is de ‘speciale’ koffie tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Move over latte’s en cappuccino’s: hello bijzondere varianten!

Verwenkoffie

Lekker voor als er visite komt, of voor jezelf tijdens een relaxmomentje. Ze zien er ingewikkeld uit, maar in praktijk valt dat stiekem best mee. Belangrijke ingrediënten voor de verwenkoffie zijn - naast de koffie zelf natuurlijk - vaak melk, slagroom, een zoete siroop of alcohol. Voeg daar een vrolijke topping in de vorm van nootjes of amandelschaafsel aan toe en je hebt een indrukwekkende koffie. Ook leuk: Koekjes, marshmellows, smarties of popcorn als garnering!

Latte art

En daar bedoelen we geen schilderijen van koffie als inkt mee. Latte art is sinds een paar jaar hartstikke trendy. Naast de smaak, wil het oog namelijk ook wat. Een hartje van cacao op een opgeschuimde cappuccino doet ons hart al sneller kloppen, maar het wordt pas echt leuk als er een mini schilderijtje in jouw koffie wordt gemaakt. Van je lievelingsdier bijvoorbeeld, of een levensecht portret. Wil je het nóg gekker? Dan maak je toch ‘gewoon’ een 3D-figuur van jouw schuim? Het is bijna zonde om op te drinken..

Koffiekunst trends

  • 3D latte art

  • Regenboogkoffie

  • Glitterkoffie

  • Zwarte latte: Charcoallatte

  • Eetbare kopjes


Koffie met alcohol

Vind je het ook zo lekker om je uitgebreide diner af te sluiten met een lekkere kop (sterke) koffie? Het is dan een extra traktatie als er een klein borreltje bij zit. De Irish Coffee (en alle andere varianten daarop) die kennen we wel. Veel origineler is de koffie cocktail, of dompel wat whisky ijsklontjes in het zwarte goud. Wil je aan de slag met lekkere koffie waar jij en je gasten het extra warm van krijgen? Bekijk dan onze koffie met een likeurtje recepten.

Gegarandeerd succes!