Alles over de taco

Weet jij alles over de taco?

Burrito’s, quesadillas en natuurlijk de taco. Klinkt bekend? De taco is namelijk een populair Mexicaans gerecht in Nederland. Een krokante harde schelp gevuld met mals gehakt en frisse ijsbergsla. Daarnaast voegen we er nog een lekkere dot zure room en guacamole aan toe en maken we het af met veel kaas. De Mexicanen kennen de Tex-Mex taco's en de Mexicaanse taco's. Tex-Mex staat voor een combinatie tussen de Texaanse keuken en de Mexicaanse keuken. Maar weet jij hoe de originele Mexicaanse taco wordt bereid? Wij vertellen je het graag!

Harde schelp of de tortilla?

Bij een taco denk je vaak meteen aan een harde schelp, maar niets is minder waar. In Mexico kennen ze de harde schelp niet, maar maken ze de taco met een tortilla. De tortilla is een soort van zachte pannenkoek en wordt gemaakt van mais. De Mexicanen gebruiken de tortilla bijvoorbeeld voor de taco, de burrito en de quesadilla. Wij maken met de tortilla een ‘wrap’ of ‘burrito’. Een burrito is dus eigenlijk een dichtgevouwen wrap met vulling. Een quesadilla is een soort van tosti voor de Mexicanen, als vulling wordt daar namelijk vaak kaas voor gebruikt.

Snack a Taco

Wist je dat de taco in Mexico wordt gegeten als snack of hapje? Het kan als maaltijd, maar vaak nemen de Mexicanen de taco to go. De Mexicanen beleggen de taco met bijvoorbeeld varkensvlees, vis, garnalen, koriander en andere lekkere groenten. Zij zien de taco als een soort boterham met beleg en het wordt uit het vuistje gegeten. Bovendien kennen zij helemaal geen zure room, guacamole of kaas op de taco! De salsa’s en de sausjes zijn wel belangrijk, maar vaak gaat het om hete sausjes met verschillende pepertjes om de vulling op smaak te brengen.