High Beer

Een verwenmoment voor mannen

Waar vrouwen vaak genieten van een knusse High Wine, blijft het voor mannen vaak bij ‘een biertje drinken.’ Bij drankjes horen nu éénmaal ook lekkere hapjes.

Originele hapjes

Zo’n bitterbal gaat er altijd wel in, maar echt culinair is het niet. De High Beer - en de daarbij horende (stoere) hapjes - brengt daar verandering in.

Leef je uit in de keuken, zet de biertjes koud en geniet!

Soorten (speciaal)bier

Het soort bier kun je op verschillende manieren onderverdelen. Op kleur bijvoorbeeld, of op alcoholpercentage. Wat voor iedere biersoort geldt is de gisting. Op basis daarvan wordt een ‘normaal’ pilsje of een speciaalbier gebrouwen.

Lage gisting

Bij een lage gisting doen de giststammen hun werk bij 8 tot 12 graden. Daardoor komen er minder fruitige stoffen vrij.

  • Bokbier
  • Pils
  • Blond bier
  • Bruin bier

Hoge gisting

Deze biertjes komen tot stand bij een temperatuur van 18 tot 21 graden. Fruitig en kruidig zijn kenmerkend voor deze bieren.

  • Witbier
  • Stout bier
  • IPA
  • Dubbel bier
  • Tripel bier
  • Amber bier

Spontane gisting

Wilde gisten kunnen hun werk doen doordat ze na het koken aan de open lucht worden blootgesteld. De smaak is vaak zurig.

  • Kriek
  • Lambiek bier
  • Geuze bier

Overige ‘bieren’

Tonen overeenkomsten met echte bieren, maar zijn het eigenlijk niet.

  • Cider
  • Radler 

Soorten bierglazen

Bij ieder biertje hoort ook een eigen glas. Dit heeft alles te maken het vormen van de schuimkraag. Een glas geeft bier ook de ruimte om wakker te worden. Op die manier komen de smaken beter tot zijn recht.