Wijn & spijs

Wijnen voor bij én in het gerecht

Wijn is een heerlijke toevoeging aan je diner. De smaken van vlees en wijn versterken elkaar daarin als ze goed op elkaar zijn afgestemd. Wil je nog een stapje verder gaan? Neem dan de wijn mee als ingrediënt van je gerecht. Dat is dubbel zo lekker!

Wine pairing

De juiste wijn kan de smaak van je gerecht heel goed ophalen. Wil jij ook de beste wijn bij jouw maaltijd serveren?  Door gelijke of juist contrasterende smaken, texturen en intensiteiten creëer je een smaakvolle ervaring.

Rosé

Heerlijk, zo’n glas rosé. Vooral als het zonnetje zich laat zien worden de glazen vaker met deze zachtroze smaakmaker gevuld. Maar wat is rosé – behalve een wijnsoort -  nu eigenlijk? En waarom zit er zoveel verschil tussen? Wat denk jij: is het een feit of fabel?

> Klik op de vraag voor het antwoord. <

Benieuwd of het een feit of fabel is? Klik op de vraag voor het antwoord.

Lekker rood

Sommige dingen horen bij elkaar. Ook op tafel! Serveer je een mooi gerecht, dan drink je daar een passende wijn bij. Zo serveer je bij rood vlees een rode wijn. Waarom? Een stuk gebraden rood vlees heeft een stevige structuur en een krachtige smaak. Dat matcht goed met een stevige wijn. Daarnaast verzachten de eiwitten van rood vlees de stroeve smaak van tannine.

De smaak van Italië

Van alle wijn die wereldwijd gedronken wordt, komt 25% uit Italië. Dat is zelfs meer dan Frankrijk! Van Umbrië tot Toscane, en van Piëmont tot Venezia: er zijn maar weinig wijnlanden zo divers als Italië.

Villa Borghetti

EMTÉ heeft goede banden met het Italiaanse wijnhuis Villa Borghetti. De Soave, Bardolino en Valpolicella Ripasso zijn om hun absolute kwaliteit geselecteerd. Zin in een flesje van Villa Borghetti? In Nederland zijn deze alleen bij EMTÉ verkrijgbaar.

Bubbels

De koele bubbels van een cava, prosecco of champagne neutraliseren de smaak in de mond. Goed om een wijnavondje mee te beginnen dus. Wat het verschil is tussen deze drie leggen we je graag uit.

Cava komt uit Spanje. Drie witte verschillende druivenrassen worden gebruikt om een cava te maken.

Prosecco mag alleen in de Italiaanse wijnstreek Veneto gemaakt worden. Deze bubbel is het product van 1 witte druif: de prosecco-druif.

Champagne is afkomstig uit de Franse Champagnestreek. Twee rode en één witte druifsoort worden samen een luxere bubbel.

Wijn & chocolade

Wist je dat wijn en chocolade een heerlijke combinatie zijn? Dit onverwachte duo haalt het beste in elkaar naar boven. De smeltende sensatie van chocola vult namelijk de ietwat droge afrdronk van wijn perfect aan. Ontdek de lekkerste chocoladerecepten om optimaal te genieten van dat glaasje wijn. Proost!