Waanzinnige wraps

Gemakkelijk en waanzinnig lekker!

Fan van de Mexicaanse keuken? Dan vind jij wraps vast waanzinnig! Wraps zijn gemaakt van tortilla’s, een soort hartige pannenkoek, gemaakt van tarwebloem of maismeel. Op de tortilla leg je van alles wat je maar lekker vindt: stukjes vlees op een bedje van groenten, afgemaakt met een heerlijke saus. De tortilla rol je vervolgens op en dan heb je je wrap klaar. Wraps zijn heel gemakkelijk en helemaal naar eigen smaak te maken.

Warme wraps

Wraps kun je lekker als hoofdmaaltijd eten. Lekker warm, gevuld met verse groenten en goed vlees of vleesvervanger. Hierbij kun je verschillende bijgerechten serveren. Vaak is dat rijst en een dip, zoals guacamole. Maar natuurlijk kun je serveren wat je maar wilt. Dat is het leuke aan wraps: je kunt eindeloos variëren qua vulling en bijgerechten. Net wat jij lekker vindt.

Zomerwraps

In de zomer worden wraps ook vaak gegeten. De lichte varianten met wat roomkaas, sla, kipfilet of zalm zijn erg favoriet. Niet alleen thuis, maar ook bij een picknick. Tegenwoordig worden deze wraps ook veel op feestjes geserveerd in kleine reepjes met een prikkertje. Lekker om te snacken.

Wraps eten

Er zijn 2 makkelijke manieren om wraps te eten: leg het plat op je bord en snijdt er kleine stukjes van. Of je legt je wrap in zijn geheel of in helften in een stuk keukenrol, bakpapier of een kartonnetje, zodat er niet van alles onder uit de wrap valt. Dan kun je de wrap lekker met je handen eten.

Toffe tortilla’s

Van de tortilla kun je meer maken dan wraps. Als je de wraps in een ovenschaal legt, bestrooit met kaas en in de oven verwarmt, dan heb je lekkere enchilada’s. Ook kun je de tortilla lekker vullen en vouwen tot een lekkere burrito. Die eten vaak wat makkelijker, omdat de onderkant dicht is en er dus niet van alles uit je tortilla valt. Fajita’s zijn wraps met een specifieke vulling van rundvlees of kippenvlees, uien en hete Jalapeño-pepers. En heb je ooit van quesadilla’s gehoord? Dat zijn 2 tortilla’s op elkaar met daartussen een lekkere vulling. Deze ‘taart’ bak je vervolgens zonder olie of boter in de pan aan beide zijden. Je snijdt het op in stukken en smullen maar!

De keuken van EMTÉ

Lekker gemaakt door onze wrapideeën? Ga dan snel naar EMTÉ voor de meeste verse ingrediënten voor jouw waanzinnige wrap! En komt het je niet uit om zelf lekker te wrappen in je keuken? Ga dan naar de keuken van EMTÉ en bestel daar jouw verse wrap kant-en-klaar.

De keuken van EMTÉ