7 gourmet variatietips

Gezellig met vrienden, familie en de kinderen gourmetten! Met een lekker stukje vlees of vis op de bakplaat en groenten in het pannetje, kan iedereen naar hartenlust zijn of haar eigen maaltijd samenstellen. Maar wist je dat je op het gourmetstel nog veel meer heerlijke gerechtjes kunt bereiden? Een dessert of pizza bijvoorbeeld? Bekijk onze 7 variatietips voor meer inspiratie.

1. Combineer vlees én vis

Staat bij jou alleen een schaal met vlees op tafel? Verras je gasten eens met een heerlijk stukje vis. Dat is lekker snel klaar en daarom bij uitstek geschikt om mee te gourmetten. Bovendien kun je met vis alle kanten op: van garnalen tot zalm en kabeljauw. Marineer naar eigen smaak of probeer één van onze gourmetmini’s.

2. Maak een mini frittata

Omeletbeslag op tafel? Maak een frittata! Doe wat ei in je pannetje, voeg groenten, kruiden, kaas en aardappeltjes toe en zet in een handomdraai deze Italiaanse omelet op tafel. Leuk voor de afwisseling en bovendien een heel makkelijke manier om je restjes van de vorige dag in te verwerken.

3. Bak een pizza

Ideaal voor iedereen die van pizza houdt: maak een mini-pizza op de gourmet! Bereid van tevoren de bodem door pizzadeeg met tomatensaus af te bakken in de oven. Snijd het in panklare stukjes en zet verschillende schaaltjes met beleg op tafel. Denk aan: geraspte kaas, reepjes ham, champignons, tonijn en ananas. Iedereen kiest z’n eigen beleg. Even onder de grill van de gourmet en smullen maar!

4. Creatief met groenten

Met al dat lekkers op tafel wordt groente vaak overgeslagen. Ga creatief om met groenten en maak bijvoorbeeld groentefrietjes. Snijd een paprika, winterpeen, komkommer en een stengel bleekselderij in reepjes en presenteer het in een glas of puntzak. Serveer met een dipsausje en je hebt een leuk alternatief voor rauwkost.

5. Bak een pannenkoek

Favoriet bij kinderen en heel makkelijk te maken op de gourmet. Bereid een fles pannenkoekenbeslag voor en zet wat lekkere extra ingrediënten op tafel. Denk aan banaan voor een bananenpannenkoek of hagelslag voor een chocopannenkoek. Liever een hartige pannenkoek? Voeg dan kaas, groente of reepjes ham toe.

6. Bijzondere sauzen

Lekkere sausjes mogen op de gourmettafel niet ontbreken. Maak de gourmet extra bijzonder door voor speciale sausjes te kiezen. Kies in plaats van de standaard mayonaise voor truffelmayonaise of een limoen & koriander-mayonaise uit onze O'life productlijn. En serveer bij brood een smakelijke tapenade of zelfgemaakte kruidenboter.

7. Desserts op de gourmet

Het klinkt misschien vreemd, maar ook een dessert kun je prima op de gourmet bereiden. Ruil na de hoofdmaaltijd alle schalen vlees en bakjes groenten in voor lekker vers fruit, pannenkoekenmix en eventueel een likeurtje. Laat de gasten hun eigen pannenkoekje bakken en vers fruit grillen. Serveer er ijs en slagroom bij en succes is verzekerd!